« Tillbaka
Visa för utskrift Visa tillhörande dokument

Temadag: In i dimman eller bara upp bland molnen?

Movex/M3 användarförening
Mallar/temadag.jpg

Inbjudan till Temadag

"In i dimman eller bara upp bland molnen?"

Visst är det väl bra att nya möjligheter kommer fram. Tekniken är fantastisk, men är den säker och tillförlitlig? Kan man lita på molnet? Vad finns det för erfarenhet?Movex/M3 användarförening inbjuder till en heldag i molnets tecken.Vi vänder oss till dig som vill veta mer om ”allt det där med molnet”.

Ni får träffa Martin Horning från vårt medlemsföretag Bring som delar med sig av sina erfarenheter att köra M3 i molnet. Martin berättar om hur det är att leva i en flexibel värld där datakraften kan ökas och minskas efter behov utan att stora investeringsäskanden skall lämnas in. Men hur är vardagen i molnet? Vad är skillnaden mot traditionell situation?
Därefter kommer Per Sevrell från Elastic Mobile att beskriva molnet och dess olika skepnader. Begreppet Cloud är ju inte ett och samma för oss alla. Per reder ut begreppen och ger oss vägledning på resan.

Infor M3 Cloud är ju naturligtvis av intresse för våra medlemmar. Det går inte lång tid utan att Infor Cloud nämns vid Infor-möten. Men vad är det? Vad finns idag? Hur hänger det ihop? Kan man ta detta i olika steg eller är det ”Big Bang” som är lösningen? Två herrar från Infor, Andrew Woodward och Björn Torold, är de rätta att belysa detta på ett enkelt och lättfattligt sätt. Andrew är mycket duktig på att förklara komplicerade saker på ett förståeligt sätt.

Erfarenhet från att köra M3 i molnet har också EG Tacticus som kör M3 Cloud för sitt demonstration system. Vi får höra det utmaningar och möjligheter som molnet bidragit med.

Dagen avslutas med att Ulf Casten Carlberg, Infor, som presenterar Infors synpunkter kring de strategiska fördelarna med Cloud. Vidare presenteras ett kalkylverktyg samt ett enkelt exempel för att beräkna ”total cost of ownership” (TCO) med en ”cloud-lösning” jämfört med en traditionell lösning. Självklart kommer Ulf att ta upp vilka olika komponenter som skall tas med i kalkylen.

Dagen arrangeras tillsammans med EG Tacticus och vi hoppas ni skall finna att denna dag tar er ett steg ur dimman. Frukostfralla finns från kl 8:30 för de som kommer tidigt. Bra tillfälle att mingla och nätverka!

 

Dag:

Tisdagen den 2 februari 2016

Tid:

10:00 - 16:00
(Frukostfralla från 08:30)

Plats:

EG Tacticus kontor, Kalendegatan 26, Malmö

Pris:

Medlem i MAF och Guldutställare 2015: 3 500 kr
Ej medlem i MAF och övriga partners: 6 000 kr

Varmt välkommen!

Movex/M3 användarförening

 

Fullständig inbjudan med agenda finns som bifogat dokument

 


Tillhörande dokument:

Inbjudan Cloud-dag 2016-02-02 ver 2015-09-23 (Inbjudan Cloud-dag 2016-02-02 ver 2015-09-23.pdf)
* ValueEngineering_Interactive Cloud 2016-0202
* MAF-20160202-ElasticMobile kopia
* InforM3Cloud_MAF_20160202 Andrew Woodward
* Infor Cloud for M3 20160202 B Torold

* Du måste vara inloggad för att se denna fil.

Aktiviteten har passerat och du kan ej anmäla dig till den.