« Tillbaka
Visa för utskrift Visa tillhörande dokument

Temadag: Stora Testdagen

Movex/M3 användarförening
Mallar/temadag.jpg

Inbjudan till Stora Testdagen

"Testa? Måste man verkligen det? Det gjordes väl av teknikerna innan installationen!"

En dum fråga i rubriken? Nej inte nödvändigtvis. För många inom affärslivet ter det sig konstigt att det ska vara så mycket resurser som går åt att testa innan man startar upp en ny affärslösning. Testandet är lite av ett hot för organisationen. ”Om ni inte testar tillräckligt noggrant kan det gå riktigt fel och då kan vi inte leverera till våra kunder”.

Några som har testat och testat och testat igen är de ni får träffa under denna temadag helt dedikerad till just tester och de olika angreppssätten som finns där ute.

Anders Ivarsson som är CIO IS Director på Estrella har en riktigt annorlunda infallsvinkel på testandet. Han har med framgång drivit ett ”Gamification- baserat testförfarande”. Användarna gillar att testa och drivs bland annat av att få poäng. Det finns alltså ett tävlingsmoment inbyggt. Hur man får en organisation att med glädje testa berättar Anders för oss.

Från Cloetta kommer Lena Wiklund, Senior IT Manager, att presentera hur man strukturerat lägger upp testerna och skapar trygghet med hjälp av uppbyggda scenarios. Allt för att få en god kontroll på att alla flöden fungerar och att en global lösning är säkrad.

IKEA Industry har en stor utrullning av M3 med många internationella enheter. Förberedelser och förstudier spelar här en viktig roll. Detta sträcker sig även över lång tid. Hur man hanterar detta och ser till att ett lyckligt slut är det enda resultatet kommer Christer Dahlquist, ERP Manager, IKEA Industry att redovisa.

Vi kommer också att få en presentation av Fredrik Hellzén som har stor erfarenhet från Höganäs implementationsprojekt och hur bra verktyg kom till god nytta. Att hålla koll på testprocessen och på ett effektivt sätt kunna följa upp och rätta till felaktigheter förmedlar Fredrik till oss.

Avslutningsvist kommer SOSY’s partner Original Software att berätta om testautomatisering för M3. Tim Bower från Original Software har jobbat många år som senior solutions consultant och hjälpt företag optimera testprocessen och kunna svara på frågor typ vem testar vad, hur rapporteras fel och hur man dokumenterar.

Dagen arrangeras tillsammans med EG och vi hoppas ni skall finna denna dag intressant. Frukostfralla finns från kl 8:30 för de som kommer tidigt.
Bra tillfälle att mingla och nätverka!

 

Dag:

Tisdagen den 26 april 2016

Tid:

10:00 - 16:00
(Frukostfralla från 08:30)

Plats:

EG´s kontor, Kalendegatan 26, Malmö

Pris:

Medlem i MAF och Guldutställare WTC: 3 500 kr
Ej medlem i MAF: 6 000 kr

Varmt välkommen!

Movex/M3 användarförening

 

Fullständig inbjudan med agenda finns som bilagt dokument

 


Tillhörande dokument:

Inbjudan Stora Testdagen 2016-04-26 final (Inbjudan Stora Testdagen 2016-04-26 final.pdf)
* Cloetta at MAF Testdagen 20160426

* Du måste vara inloggad för att se denna fil.

Aktiviteten har passerat och du kan ej anmäla dig till den.